• 11May

  För inte alls så länge sedan, under 50-talet, rekommenderade man flickor att tvättade håret varannan vecka med vatten och en mild tvål. Proffsen rekommenderade även dessa flickor att skölja sitt naturliga hår först med några droppar citron eller några droppar vinäger i sitt badvatten för att sedan skölja håret åter igen med bara vatten.

  Intressant tycker jag, då 50 talet var tiden då flickorna var som vackrast :)

  <3
  Amanda

 • 15Jan

  Okey, tjejer och deras hårdilemma :)

  Jag funderar fram och tillbaka på hur jag ska göra. Ska jag låta mitt naturliga hår växa fram, stanna blondin eller bli ett mellanting? Vad tycker ni? :)

  <3
  Amanda

 • 25Dec

  Jag tycker det är fantastiskt hur våra kroppar fungerar och vad de kan åstadkomma. De kan hela sår, bota sjukdomar, omvandla mat till energi, bygga styrka, uthållighet och vighet och vi kan lagra så mycket information om allt och inget. Kroppen är så himla cool! Därför behöver vi ta hand om den lite extra varje dag :)

  Ge dig själv en god fruktig frukost, kör ett hårt träningspass, gör sköna stretchövningar, bada bastu och ångbad, skäm bort dig själv med lite massage, ta på dig dina favoritkläder, ät en färsk apelsin, läs en bra bok och avnjut den med ett stort glas mintchoklad-smoothie. Vilken bra start på dagen! Och lita på att kroppen vet vad den gör. Ge den bara de bästa förutsättningarna för att fortsätta med det.

  Här är några sköna visdomsord om hur vi kan lita på våra kroppar:
  - The natural force within each of us is that greatest healer of all.
  Hippocrates

  - Laughter is the best medicine.
  Proverb

  - Let food be thy medicine, and let thy medicine be food.
  Hippocrates

  - The art of medicine consists in amusing the patient while nature cures the disease.
  Voltaire

  - Formerly, when religion was strong and science weak, men mistook magic for medicine; now, when science is strong and religion weak, men mistake medicine for magic.
  Thomas Szasz

  - The desire to take medicine is perhaps the greatest feature which distinguishes man from animals.
  Sir William Osler

  - The best doctor gives the least medicines.
  Benjamin Franklin

  - When diet is wrong medicine is of no use. When diet is correct medicine is of no need.
  Proverb

  <3
  Amanda

 • 18Aug

  När jag känner mig nere brukar jag göra saker för att känna mig bättre. Som idag, då tog jag en lång sovmorgon, läste en bok när jag vaknade, sov lite till och hoppade sedan in i duschen och tog en omgång med mitt yttre.

  Torrborstning, hårinpackning, kroppsskrubb, ansiktsmask, fotpeeling, kokosnötsolja som kroppslotion, och bikini- och benvaxning. Genast när man känner sig lite snyggare då blir världen lite bättre och allt som man ska göra under dagen blir lite lättare att göra.

  Ta hand om dem ni älskar och gör allt ni älskar.
  Det är det jag tänker göra med mitt liv.

  <3
  Amanda

 • 02Aug

  Jag har länge velat få tillabka den blonda ton jag hade i håret som liten. Guldiga ljusa lockar. Det är fint. Som vuxen har jag fått en mörkbrunfärg som jag länge inte tyckt passat mig. Men nu när jag ser tillbaka på gamla bilder av mig och min naturliga hårfärg tycker jag det är fint. Jag saknar min naturliga hårfärg.

  Dessutom är det väldigt dyrt att vara fake-blond och med mitt snabbväxande hår som växer dubbelt så snabbt än vanligt får jag för att hålla det snyggt nästan färga om det varannan vecka.

  Därför fick jag idén att göra det själv hemma istället hos en frissör för att spara pengar. I Maj köpte jag därför en hemmahårfärg. Jag öppnade förpackningen och läste bruksanvisiningen. Allt jag tänkte var – “HJÄLP!” då det var så många varningssymboler och läskig information som jag ville blunda för.
  Vad gör man inte för att vara blond?

  Jag la i hårfärgen och det sved i hårbottnen, klordoften blev starkare och starkare och jag fick syrebrist i det lilla badrummet jag stod i att jag fick kasta mig ut i hallen för att få luft. Jag var rädd och tänkte att så här kan jag inte hålla på. Det kändes inte häslosamt.

  När verkningstiden var över och färgen var ursköljd var jag glad att det var över. Fint blev det men efter två veckor var utväxten ett faktum. Hopplöst.
  Kanske dags att bli brunett igen och låta det växa? :)

  Nedan får ni se en informativ video om kemikalier i alla era inhandlade skönhetsprodukter, inklusive hårfärg och smink.

  <3
  Amanda

  This text will be replaced by the player

 • 25Jul

  Nu i sommar har jag förundrats över lystern i min hy. Det ser ut som om någon har spritt glitter över hela mig. När jag försöker borsta bort glittret har jag förstått att det inte är glitter, utan min hud som glittrar som guld i solen.

  Så har det verkligen inte varit förut och jag vet inte vad det beror på. Fint är det iallafall. Jag försökta fotografera det och ni ser på min arm hur det reflekteras.

  Ju mer jag äter råkost desto mer naturlig vill jag vara. Därför har jag sedan ett halvår tillbaka använt mig av oljor som body lotion direkt efter att jag duschat när huden fortfarande är lite fuktig. Davids favorit är när jag har kallpressad kokosolja på kroppen, då vill han nästan äta mig! Något annat jag brukar använda på kroppen är också kallpressad mandelolja och kallpressad jojoba olja, och självklart köper jag de ekologiskt.

  Detta med att göra sina egna produkter är något jag börjar tycka är riktigt roligt och som jag snart ska dela med mer av. Tills dess ska ni få ett tips mot acne.

  Die Acne Die:
  - 1 st tops
  - Tea Tree Essentiell Olja
  - Vitamin E Olja eller Kapslar

  När man har en finne på gång kan man med ett enkelt knep bli av med de snabbt genom att använda detta knep. Ta en tops och lägg lite Tea tree olja på. Dutta sedan topsen på området med finnen. Var noga med att det bara kommer på den infekterade huden. Tag sedan andra änden av topsen och doppa lite vitamin E olja på och placera på finnen.

  Det ömma området kommer att snabbt avta och finnen kommer på några timmar att försvinna. Har ni acne som “läcker, eller blöder” och inte läker fungerar detta även på dem. Det tar bara lite längre tid. Men håll ut och snart är de borta.

  Hoppas att detta hjälpte er och inspirerade er till att välja det naturliga.

  Nu är det biodags!

  <3
  Amanda